Formandsberetning for håndboldafdelingen 2019

Nu er det så 2. Gang, at jeg skal aflægge formandens beretning om, hvordan året i Stoholm håndbold er gået.. og man ved aldrig, hvornår det er en andens tur. Men for mig, er det en oplagt chance til at reflektere over, hvad der er sket i Stoholm håndbold i løbet af et år - og det er faktisk ikke så lidt endda. Det er en oplagt chance til at reflektere over, hvad der er gået godt og hvad der er gået mindre godt. Men også en oplagt chance for at se fremad og reflektere over, hvad vi gerne vil i fremtiden.

 

Gennemgang af klubben
Meget er sket og igen i år en spændende og til tider, jaaa måske lidt for spændende. Der er blevet spillet håndbold i alle aldersgrupper og vi har i denne sæson haft hold fra U4- U16 piger og drenge samt både dame og herre seniorhold – i alt 20 hold er tilmeldt turneringen og 237 medlemmer – en lille nedgang siden sidste sæson.
Ungdomsafdelingen sluttede sæson 2017/18 til cup i Herning. Mens både formen og fællesskabet blev boostet og plejet inden sæsonstart ved Tivoli cup i Århus. Fjends HK samarbejdet blev udvidet med U12 drenge og piger, idet hverken Stoholm eller Mønsted kunne stille hold.

Vanen tro blev der igen i år afholdt Fjends jule cup i Stoholm 3. juledag også DGI stævne er afviklet, som afvikles igen i weekenden.  

En direkte nedrykning sendte os tilbage i 2. div. og mens vi forberedte os på det, fik vi tilbuddet om en plads i 1. div. pga. FC Midtjyllands konkurs. Også skulle der tænkes og arbejdes hurtigt. Der blev etableret et Aps med det ene formål, at kunne leje spillere fra andre klubber – men det vidste sig også at være svært at leje nogle spillere. En masse folk har knoklet en hvis ting ud af bukserne og det lykkedes at samle en trup – dog en smal trup pga. en presset tidsfrist. I spidsen har stået Allan Kjær, som har vist en fightervilje og en positiv tilgang med fokus på fællesskab og glæde, som kan siges, at være en stor gevinst. Som eventuelt tillægges en af årsagerne til, at det i december og i starten af 2019 har tegnet lyst for vores 1. div. som er rykket længere op af stigen og væk fra den direkte nedrykningsstreg.

På trods af en kæmpe indsats for at finde spillere og med MEGET hjælp fra vores øvrige seniorhold, måtte vi desværre i november trække vores 3. division. Jeg vil sige tusind tak til alle der trådte og hjalp.

Vi har stadig 3 herresenior hold, der kæmper med deres modstandere og serie 2 ligger nu nummer 1 i deres pulje. Desværre er det ikke muligt for serie 2 at rykke op- en af omkostningerne ved at trække 3. div. midt i sæsonen.

I maj blev der afviklet Kvindefims med en fin tilslutning af løbere – håber, at dette gentages den 15/6, hvor der er udviklet på konceptet, således, at mænd i år har mulighed for at deltage i Kvindefims og mandehørm.

Der blev i forbindelse med byfesten trampet i pedalerne af spillere fra hele klubben. Dog dukkede der lidt udfordringer op, så resultatet blev ikke helt så godt som tidligere år.

Skumhåndbold- Kunne igen i november melde alt udsolgt, hele dagen summede det af liv og stemningen var helt i top. Inden aftenens fest, kunne dagen sluttes af med at sende Tønder hjem dog med en sejr, men ingen var i tvivl om, hvem der heppede på Stoholm og hallen kogte nærmest til tider. Succesen gentages igen i år, hvor der stræbes efter endnu flere tilmeldte hold.

Om 10 dage skifter vi håndbolden ud og prøver kræfter med musikken, når vi slår dørene op til halfest med Kandis. Vi håber, at Stoholm håndbold kan være med til, at halfest igen opstår i Stoholm og samtidig tjene lidt penge til håndbold kassen. Så er der nogen, der mangler at købe billetter, er det muligt endnu, selvom vi er tæt på at runde 400 solgte billetter.

Samarbejdet med Mønsted er der også i denne sæson blevet brugt en lille smule tid på. Det er fortsat generelt meget positivt og især spillere viser stor glæde af fællesskabet. Der arbejdes hele tiden på forbedre vilkårene og skabe et godt træningsmiljø, hvor der er fokus på bredden, på glæde, motivation og udvikling. Benarbejdet med at erhverve trænere til sæson 2019/2020 er i fuld sving og håber, at kabalen snart går op. Tak til alle som har ydet en kæmpe indsats og håber inderligt, at det positive samarbejde fortsætter i næste sæson.

I efteråret har vi påbegyndt et nyt projekt i Stoholm håndbold og der arbejdes stadig på højtryk med at få rammerne omkring et nyt holdfællesskab på plads. Det er dog ikke endeligt, at vi kan meddele, at Stoholm-Viborg håndbold er en realitet. Og hvorfor gør vi det?? På grund af udviklingen indenfor håndbold, har vi måtte erkende, at det er svært for en lille klub som Stoholm i landets næstbedste række. Det er svært rent økonomisk at skaffe de nødvendige penge, det kan være svært at få fat i spillere og rent geografisk ligger vi omgivet af mange andre klubber, som kæmper om spillere. Vi tror, at det bliver svære og svære og ser derfor samarbejdet, som en fornuftig løsning for at overleve i 1. div. eller et håb om at overleve. Og samtidig for at skabe et træningsmiljø, hvor vi kan udvikle og håbe på, at det bliver nemmere at fastholde vores egne unge spillere eller give dem noget at ”vende hjem til”.

Alle er frivillige, alle gør en forskel, og I fortjener alle en KÆMPE stor tak, som ikke kan påskønnes for ofte. Og kan læne mig 100 % op af landstræner Nikolaj Jacobsen, der ytrer sin respekt for frivillige i både store og små klubber. Frivillige, der gør et stort arbejde og er med til, at vores børn får en ordentlig håndboldopdragelse, så dermed et kæmpe stort skulderklap fra Nikolaj Jacobsen men og herfra til alle jer trænere og frivillige, der bidrager til dette og gør en forskel.

Jeg vil opfordre alle til at huske, at det meste, ja faktisk det hele er frivilligt arbejde, huske at tælle til ti, trække på skulderen og nogle gange sige “pyt”... Det kræver enorme mange kræfter, også flere end man umiddelbart tænker. Derfor skal vi passe på dem vi har og vi har brug for alle dem, vi kan få.

Vi er sikkert mange, der har fulgt med i VM- flere var med i Boxen og omkring 65 så finalen på storskærm her i hallen – Under VM, har vi bl.a. kunne se en Mikkel Hansen i verdensklasse, han er med til at vise et godt forbillede, når han med stor ydmyghed og respekt for håndbolden i et interview minder os om, at håndbold er en holdsport, idet han siger, ”Ja jeg er god og selvom nogle peger på mig som verdensbedste, kan jeg eller ingen andre vinde noget alene. De andre er med til at gøre mig god” Med Mikkel Hansens ord, håber jeg, at alle i 2019 vil fortsætte med at vise vejen og være “det gode eksempel”.

Bestyrelsen, jaaaa, der er fortsat meget stabilitet i bestyrelsen. Men det har været et år, hvor heller ingen i bestyrelsen har lagt på den lade side- og hvor vi igen har, måtte sande, at det ikke altid er lige let at sidde i bestyrelsen. Der er stadig ting, som kan gøres bedre og vi vil fremadrettet gøre en ekstra indsats ift at rekruttere flere frivillige til de mange opgaver, som vi er afhængige af.
I den forbindelse er vi påbegyndt en ”Strukturmappe” med beskrivelser af konkrete opgaver. Det er vores håb, at den kan være med til at gøre det nemmere at uddelegere opgaver og rekruttere nye folk – opgaver som er nødvendige for, at vores klub kan fungere.
Jeg vil samtidig sige tusind tak for endnu et år med et fantastisk samarbejde, hvor I er med til at gøre en forskel. Og det kan godt være, at det bliver en gentagelse fra sidste års beretning, men jeg er stolt og meget ydmyg over alt det tid og kræfter, som I hver uge ligger i bestyrelsesarbejdet. 

Som altid vil jeg gerne sige TUSIND tak til alle vores fantastiske og nødvendige sponsorer og de frivillige som er med til at skaffe sponsorer. Jeg håber, at I ved, hvilken stor betydning sponsorer og sponsorater har for os – regnskabet kan IKKE gå op uden jer.

Også tak til hallen for et godt samarbejde gennem sæsonen. Der ydes en fornem service og hvor vi oplever, at igennem dialog kan mange ting lade sig gøre.

Økonomisk har det også været et acceptabelt år for Stoholm håndbold, som ender med et lille overskud men det vil vores kære kassere komme nærmere ind på i hans gennemgang af regnskabet.  

Jeg vil slutte årets beretning af med endnu engang at udtrykke den varmeste tak til alle frivillige, og alle i og omkring Stoholm håndbold. Det kræver mange kræfter og meget tid, at få alt til at spille, og uden jer kunne det slet ikke lade sig gøre at få en forening til at løbe rundt. Denne store indsats kan ikke værdsættes tit nok. Så TUSIND TUSIND TAK.

Og dermed overlader jeg beretningen til generalforsamlingen

 

Formand: Bettina Schmidt
Næstformand: Allan Pedersen
Ungdom: Anja Adamsen
Senior: Jan Jensen
Sekretær: Gertrud Probansky 
Suppleant: John Dam og Dianna Kristiansen 

 

 

 

 

Velkommen til Stoholm IF´s hjemmeside