Barsk serie 2 start for Stoholm

Fodbold – serie 2 for herrer

Viborg Søndermarken – Stoholm IF 7-2 (4-1)

Målscorere for SIF:

3-1 v. Nicolaj Christensen (35. minut)

6-2 v. Casper Drensborg (75. minut)

 

Stoholm IF-Fodbold har under spillende træner Jesper Lindegaards ledelse haft en lang, ubesejret stime. Faktisk har mandskabet ikke tabt en turneringskamp med Lindegaard ved roret, for sidste nederlag daterer sig tilbage til den sidste runde i serie 2 i juni 2019. Dengang tabte SIF 0-4 til Foulum og rykkede ned i serie 3, men efteråret gav en hurtig returbillet, og det skete altså uden nederlag. Foråret blev Corona-aflyst, men endelig stod der igen turneringspoint på spil, da SIF lørdag eftermiddag i sommervarmen skulle udfordre Viborg Søndermarken i Liseborg.

Stoholm IF-Fodbold har om nogen ført en elevatortilværelse mellem serie 2 og serie 3 i næsten de sidste 20 år, og holdet fik også en barsk start på niveauet lørdag.

Der var ikke engang spillet 10 minutter, da et afbudsramt og meget ungt SIF-hold var bagud med 3-0, og så var den kamp reelt set afgjort. I allerførste minut måtte Emil Rauff ud med et gult kort, da han lavede et frispark på en Søndermarken-spiller, der var ved at have frit løb mod mål. Det efterfølgende frispark blev sendt i nettet, og i undertal øgede viborgenserne altså til 3-0.

Efter en god halv times spil fik fjandboerne reduceret ved Nicolaj Christensen, der udnyttede Jesper Lindegaards forarbejde, og kort tid efter fik en SIK-spiller 10 minutters udvisning for et frispark mod netop Lindegaard. Men desværre øgede hjemmeholdet i undertal kort før pausen, så der stod 4-1, da dommer Niels Lynnerup fløjtede de første 45 minutter af.

Efter pausen forsøgte SIF at klø på i heden, men det blev 6-1, før Casper Drensborg reducerede til 6-2 omkring det 75. minut. I slutfasen satte Søndermarken trumf på med det afsluttende mål til slutresultatet 7-2 i en kamp, hvor der efterfølgende var trænerros til Thorbjørn Eriksen, der på en afbudsramt dag på fineste vis havde sagt ja til at yde assistance.

Efterfølgende havde assistenttræner Kim Kirkeby følgende kommentarer. - Det blev en meget svær efterårsstart for os, og vi må erkende, at vi fik en hård medfart. Nu håber vi på at have flere folk at gøre godt med i den kommende runde, for det bliver også meget svært, når vi tager mod Hanstholm, der startede med en 5-0 sejr over Sallingsund. Serie 2 er noget andet end serie 3, og det ved vi også godt, så nu må vi forsøge at komme op på hesten igen, kom det altså fra Kim Kirkeby.

Og ja – på lørdag d. 15. august kommer Hanstholm på besøg på Stoholm Stadion, og der er kampstart kl. 15.00.

Stoholm IF-Fodbold rykker op i serie 2

Fodbold – serie 3 for herrer

 

Stoholm IF – Viborg Nørremarken 5-0 (3-0)

 

Målscorere for SIF:

 

Jesper Lindegaard 2 samt Nicolaj Christensen, Casper Drensborg og Rasmus Højbjerg (str.)

 

Sagen var klar for Stoholm IF-Fodbold, da holdet lørdag – i silende regnvejr på lysbanen/træningsbanen – tog i mod Viborg Nørremarken. Holdet skulle have point for at sikre sig avancement til serie 2, for Sunds pustede SIF’erne i nakken. Det parløb mellem de to klubber har kørt hele efteråret – stoholmerne har bare været effektive i de to indbyrdes kampe, og det har gjort, at SIF’ernes uafgjorte dyster mod henholdsvis Ravnsbjerg/Løgstrup og Sparkær ikke har kostet i forhold til 1. pladsen.

Det kolde og våde november vejr taget i betragtning var der meget flot opbakning på sidelinjen, og Stoholm IF-Fodbold havde også lokket med gratis øl og vand til de fremmødte tilskuere. Spillerne måtte dog varme ekstra meget op, for kampens dommer skulle først være færdig med en anden match, så kampstart blev rykket 20 minutter – altså 13.50 i stedet for 13.30.

Hurtigt stod det klart, at Jesper Lindegaard og co. ikke ville være afhængige af Sunds’ kamp mod Eastside Viborg, og det viste sig også efterfølgende at være meget klogt, for Sunds storsejrede med hele 7-0.

Den spillende cheftræner gik selv forrest og bragte hjemmeholdet på både 1-0 og 2-0, inden topscorer Nicolaj Christensen øgede til 3-0 kort før pausen.

Der var aldrig panik og fare på færde foran Rasmus Højbjergs mål, og i 2. halvleg kunne Casper Drensborg og førnævnte målmand Højbjerg øge til slutresultatet 5-0 – sidstnævnte nettede på det straffespark, som altid farlige Jonathan Jul fik tilkæmpet i den absolutte slutfase. Med Eastside Viborgs nederlag til Sunds kom Viborg Nørremarken heller ikke i fedtefadet, og det betød, at dommer Gert Aaby kunne afvikle de 90 minutter i ro og mag uden brug af kort.

Dermed er der tid til status, og man må sige, at SIF’erne har fået sig rejst efter forårets ærgerlige nedrykning fra serie 2. Martin Trankjær var nødt til at stoppe på grund af nyt arbejde, og det betød, at Jesper Lindegaard tog over. Det startede med et nederlag til Skals i Fjends Cup, men siden har Lindegaard og tropperne nærmest ramt en uhørt stime. De resterende 4 kampe ved Fjends Cup blev alle vundet, og det gav den første Fjends Cup-triumf siden 2010. I efterårets turnering har de 12 kampe givet 10 sejre og 2 uafgjorte – målscoreren hedder fornemme 44-13. Derfor var der god grund til jubel lørdag eftermiddag, og sejren og oprykningen blev efterfølgende fejret på behørig vis. Dermed er der nu dømt vinterpause, og spændende bliver det at se forårets serie 2 kreds.

 

Stoholm IF-Fodbold klar til oprykningskamp

Jonathan Jul

Fodbold – serie 3 for herrer

Karup/Kølvrå 07 – Stoholm IF 2-4 (1-2)

Målscorere for SIF:

0-1 v. Jonas Adamsen (2. minut)

1-2 v. Mark Dalgaard Svendsen (41. minut)

2-3 v. Jonathan Jul (61. minut)

2-4 v. Nicolaj Christensen (87. minut)

 

Stoholm IF-Fodbold har været under konstant pres i det her efterår i forhold til at bibeholde 1. pladsen og dermed oprykning til serie 2. SIF’erne har sammen med Sunds været aldeles suveræne, og der har ikke på noget tidspunkt været plads til fejltrin. Det gør sig også gældende nu inden den allersidste match i 2019, så der er lagt i kakkelovnen til oprykningskamp på lørdag i Stoholm.

Jesper Lindegaard og co. har vundet samtlige kampe på nær to uafgjorte mod henholdsvis Ravnsbjerg/Løgstrup og Sparkær. Men det har ikke været muligt at slå et hul til Sunds, for de har vundet lige så mange kampe som Stoholm IF-Fodbold – til gengæld har de tabt begge indbyrdes opgør, så det giver SIF’erne et forspring på to point. Dermed er sagen klar – bliver det til en hjemmesejr eller uafgjort på lørdag, så kan champagnepropperne springe, og festen kan begynde. Taber SIF, og Sunds samtidig vinder ude over Eastside Viborg, så bliver det ”kun” til en 2. plads og dermed venter et besværligt og meget svært oprykningsspil – med andre ord – der er pres på.

Men lørdag eftermiddag – i silende regnvejr – modstod Jesper Lindegaards tropper nok engang presset og sejrede med 4-2 på en meget vanskelig udebane på Kølvrå Stadion.

Assistenttræner Kim Kirkeby så sejren som fortjent, men fjandboerne var udfordret undervejs, og det blev en svær dyst. Gæsterne fik dog en ønskestart med scoring allerede i det 2. minut ved Jonas Adamsen, der flot sendte bolden i nettet fra kanten af feltet. KK 07 svarede hurtigt igen med en udligning i det 10. minut, da et hjørnespark mundede ud i et langskudsmål. Før pausen slap Flemming Bennedsgaard og Mark Dalgaard Svendsen alene i gennem, og sidstnævnte nettede til 2-1. Det var også stillingen, da dommer Flemming Jensen fløjtede de første 45 minutter af – som sagt foregik det hele tiden med massive regnmængder fra himlen.

Hjemmeholdet kom offensivt ud efter pausen, og på et straffespark i det 50. minut blev der udlignet til 2-2. Det slog dog ikke udeholdet ud, og nok engang tog SIF’erne føringen, da Morten Groth efter en god times spil slog det glimrende indlæg, som Jonathan Jul flot headede i nettet. I den absolutte slutfase kunne topscorer Nicolaj Christensen lukke og slukke, da han udnyttede spillende cheftræner Jesper Lindegaards forarbejde – dermed slutcifrene 4-2 til Stoholm IF-Fodbold efter 90 minutters anstrengelser på Kølvrå Stadion.

  • Under svære forhold havde vi bolden mest og skabte også til fleste chancer, så derfor fik vi en fortjent sejr. Men vi fik bestemt lov til at arbejde for de tre point, og hele efteråret har vi vidst, at der ikke var plads til smuttere. Nu vil det vise sig, om vi også kan modstå presset i den sidste match – kan vi det, så skal vi nok få en fornøjelig lørdag, kom det fra assistenttræner Kim Kirkeby.

Modstanderen i sidste spillerunde er Viborg Nørremarken, der også har ting og sager på spil – viborgenserne risikerer nemlig at komme i nedspil til serie 4. Der fløjtes op til den altafgørende dyst på lørdag d. 2. november klokken 13.30 i Stoholm.

Stoholm med overraskende klar sejr

Fodbold – serie 3 for herrer

Ravnsbjerg/Løgstrup – Stoholm IF 1-4 (0-1)

Målscorere for SIF:

0-1 v. Flemming Bennedsgaard (20. minut)

1-2 v. Jonathan Jul (61. minut)

1-3 v. Nicolaj Christensen (75. minut)

1-4 v. Nicolaj Christensen (85. minut)

 

Hvis der er et hold, Stoholm IF-Fodbold plejer at udkæmpe drabelige og tætte kampe mod, ja så er det fusionisterne fra Ravnsbjerg/Løgstrup. Det blev senest demonstreret i det omvendte opgør i Stoholm, der efter hæsblæsende 90 minutter sluttede uafgjort 4-4.

Fredag aften var det så tid til returopgøret, men det kunne ikke afvikles i Løgstrup på grund af problemer med lyset, så det betød, at matchen blev flyttet til kunstgræsbanen i Liseborg ved Viborg Søndermarken. Da dommer Brian Bitsch Kristoffersen fløjtede de 90 minutter af, var det med stillingen 4-1 til fjandboerne, som dermed stadig byder seriøst ind på en hurtig returbillet til det serie 2 niveau, som mandskabet forlod før sommerferien.

I følge assistenttræner Kim Kirkeby var det en tæt åbning i Liseborg uden de helt åbne chancer, men udeholdet kom i front knap halvvejs, da spillende cheftræner Jesper Lindegaard sørgede for det oplæg, som Flemming Bennedsgaard flot sparkede ind fra kanten af feltet. Mere skete der ikke på målfronten i de første 45 minutter, så derfor tydede alt på en tæt 2. halvleg, hvor fjandboerne skulle forsøge at modstå presset fra Ravnsbjerg/Løgstrup.

Da der var spillet en time var der pludselig udlignet, da Jonathan Jul var så uheldig at score i eget net efter et hjørnespark. Det ville Jul åbenbart ikke have siddende på sig, for minuttet efter tog han sagen i egen hånd i en sådan grad, så han gjorde det til 2-1 til gæsterne på et særdeles flot mål. Jul førte nemlig selv bolden frem fra banens midte i et enormt tempo, og han blev ikke bremset, før bolden lå i netmaskerne. I det 75. minut sørgede selvsamme Jul for oplægget til topscorer Nicolaj Christensen, der sædvanen tro var sikkerheden selv inde i feltet, og så stod der 3-1. Det kunne dog være blevet spændende kort efter, da Ravnsbjerg/Løgstrup fik tilkendt et straffespark, men Casper Drensborg – der altid er en god erstatning for Rasmus Højbjerg – reddede på fineste vis forsøget fra 11-meter pletten. Dermed mistede Ravnsbjerg/Løgstrup-spillerne modet, og topscorer Christensen kunne lukke og slukke i det 85. minut – dermed 4-1 til Stoholm IF-Fodbold.

Nu mangler Jesper Lindegaard og co. kun to kampe, men der er stadig ikke plads til det mindste fejltrin. Sunds bliver også ved med at vinde, og dermed ånder de fortsat SIF’erne i nakken. Derfor er stoholmerne tvunget til at vinde hver kamp, og i næste runde gælder det et svært udebaneopgør mod Karup/Kølvrå 07 – der er kampstart på Kølvrå Stadion på lørdag d. 26. oktober klokken 15.00.

Stoholm storsejrede

Fodbold – serie 3 for herrer

Eastside Viborg – Stoholm IF 2-7 (2-4)

Målscorere for SIF:

Jonathan Jul 3 samt Per ”Unge” Jensen, Nicolaj Broch Andersen og Jesper Lindegaard + et selvmål

 

Der var dømt bund mod top, da Eastside Viborg – der er en sammenslutning mellem Overlund og Houlkær – tog i mod Stoholm sent torsdag aften på kunstgræsbanen i Overlund.

Der sker ofte overraskelser i fodboldens verden, men det var ikke tilfældet torsdag, for da dommer Morten Møller fløjtede de 90 minutter af, fulgte resultatet tabellen. Fjandboerne kom, så og sejrede nemlig med stensikre 7-2 efter 4-2 ved pausen.

I et snuptag havde gæsterne bragt sig i front med 2-0, da Jonathan Jul og Per ”Unge” Jensen nettede inden for de første 10 minutter. Men udeholdet havde sit hyr med at holde værterne fra fadet i forbindelse med dødbolde og indlæg, og da der var spillet 40 minutter var stillingen pludselig 2-2. Det lignede altså remis ved halvtid, men Jonathan Jul – der i topscorer Nicolaj Christensens fravær var rykket helt frem i angrebet – ville det anderledes, og han sørgede med to scoringer i de døende minutter for en 4-2 pauseføring til stoholmerne.

Den afslutning på 1. halvleg kom Eastside Viborg sig aldrig over, og derfor var Jesper Lindegaards tropper i kontrol i de sidste 45 minutter. I nævnte rækkefølge sørgede Nicolaj Broch Andersen, et selvmål og Jesper Lindegaard for scoren 7-2, da der blev fløjtet af i det østlige Viborg.

Efterfølgende havde assistenttræner Kim Kirkeby følgende kommentarer til matchens forløb.

  • Vi får en fin sejr på en aften, hvor det ciffermæssigt nok bliver et par mål for meget i forhold til spil og chancer, men vi havde stor effektivitet og spillede bolden godt rundt på kunstgræsbanen. Vi glæder os over 1. pladsen, men vi ved også, at der ikke er plads til fejltrin, for Sunds puster os i nakken. Nu får vi en kamppause, og så bliver det meget spændende at se, hvordan vi klarer os i de sidste tre kampe, kom det altså fra Kim Kirkeby.

Næste dyst for SIF er på udebane mod Ravnsbjerg/Løgstrup - en modstander som stoholmerne stort set altid spiller tætte og dramatiske kampe i mod. Senest i det omvendte møde, der efter hæsblæsende 90 minutter sluttede uafgjort 4-4 i Stoholm. På nuværende tidspunkt står opgøret til afvikling fredag d. 18. oktober, men det er uvist, om matchen bliver flyttet til søndag d. 20. oktober.

Stoholm vandt topopgøret

Nikolaj Fogh

Fodbold – serie 3 for herrer

Stoholm IF – Sunds IF 2-0 (0-0)

Målscorere for SIF:

1-0 v. Nicolaj Christensen (60. minut)

2-0 v. Nikolaj Fogh (75. minut)

 

Der var dømt topkamp på Bakkevej, da Stoholm IF-Fodbold i lørdags skulle møde Sunds. Før dysten indtog SIF’erne 1. pladsen, men det var kun i kraft af en spillet kamp mere end netop weekendens modstander. For Stoholm havde inden matchen sat 4 point til, mens Sunds kun havde mistet de tre, der var tilfældet, da SIF vandt udekampen med 2-1.

Det blev en tæt affære, hvor begge mandskaber styrede en halvleg hver, og hjemmeholdet var meget heldige med ikke at være bagud, da dommer Mads Kafaei fløjtede de første 45 minutter af. For gæsterne havde et par helt store og åbne chancer, hvor det nærmest var mirakuløst, at bolden ikke gik ind – specielt en mulighed efter omkring 10 minutter spil, og den var af sådan en karakter, at det var noget sværere at brænde den end at score. Efterhånden fik Jesper Lindegaard og co. spillet sig mere ind i opgøret, men som nævnt skulle værterne være meget tilfredse med en nulløsning efter de første 45 minutter.

Om der var energidrik i drikkedunkene i pausen skal være usagt, men i hvert fald kom SIF’erne langt bedre ud til 2. halvleg, og her leverede stoholmerne en gennemført god præstation mod et bestemt ikke ueffent Sunds-mandskab. Afleveringerne begyndte at sidde der, og opspillet var fint og præcist i lange sekvenser. I pausen blev topscorer Nicolaj Christensen sendt på banen sammen med unge Lasse Svendsen samt den nye spiller Nikolaj Fogh, og de gjorde alle en god figur. Efter cirka en times spil var der så gevinst, da spillende cheftræner Jesper Lindegaard serverede bolden i feltet til Nicolaj Christensen, og han var kølig som altid og scorede til 1-0. Det var meget begrænset, hvad Sunds spillede sig frem til i 2. halvleg, og hjemmeholdet virkede til at være i kontrol. Afgørelsen faldt da også med cirka et kvarter igen, da Nikolaj Fogh resolut huggede bolden i nettet fra kanten af straffesparksfeltet. Udeholdet forsøgte at mase på, men der blev ikke scoret yderligere i en dyst, hvor der blev givet tre gule kort – heraf et enkelt til SIF, og modtageren var Per ”Unge” Jensen.

Dermed er SIF nu gået på 20 point for 8 kampe, mens Sunds har 15 point for 7 dyster. Det betyder altså, at SIF har 1. pladsen for sig selv igen, men der er ikke plads til fejltrin undervejs, hvis den placering skal bibeholdes. Allerede nu på torsdag d. 3. oktober skal Stoholm IF-Fodbold i aktion igen, når holdet på udebane skal møde Eastside Viborg, der er en sammenslutning mellem Overlund og Houlkær - der fløjtes op klokken 19.30 på Overlund Kunstgræsbane.

Stoholm udlignede i sidste sekund

Fodbold – serie 3 for herrer                                  

Sparkær IF – Stoholm IF 1-1 (0-0)

Målscorer for SIF:

1 - 1 v. Nicolaj Christensen (96. minut)          

 

Det var med det alleryderste af neglene, at Stoholm IF-Fodbold lørdag hentede et enkelt point i lokalopgøret ude mod Sparkær. Topscorer Nicolaj Christensens udligning faldt nemlig så dybt inde i overtiden, at dommer Henrik Junge fløjtede af, da Sparkær efterfølgende skulle give bolden op. Dermed sluttede nabomødet altså med remis, og set i lyset af den meget sene scoring, så skulle Jesper Lindegaard og co. være tilfredse med en pind.

Forud var gået en match, hvor Stoholm var i klar boldbesiddelse, men det virkede også til at være hjemmeholdets taktik, for Sparkær stod meget dybt og kompakt. Om det var det pludselige varme sensommervejr, der satte sit præg skal være usagt, men Stoholms største fejl på dagen var, at det lykkedes værterne at trække tempoet fuldstændig ud af kampen. Dermed blev det for let for Sparkær-spilerne at dæmme op for stoholmerne, og selvom der var optræk til flere gode muligheder i de første 45 minutter til udeholdet, så virkede hjemmeholdet faktisk farligere, når de oftest via en hurtig slået kontra nåede op omkring Rasmus Højbjerg i Stoholm-målet. Men trods forsøg i begge ender forblev 1. halvleg målløs.

Det blev endnu chancefattigere i de sidste 45 minutter, og her virkede det slet og ret til, at gæsterne blev lullet i søvn. Der var ikke mange afslutninger på Sparkær-målet, og da værterne så slog til og bragte sig i front omkring det 83. minut, så lignede det jævnfør tabellen en overraskende hjemmesejr.

Topscorer Nicolaj Christensen havde spillet hele 1. halvleg, hvorefter han fik pause, men han blev sendt på banen igen umiddelbart før Sparkærs scoring. Det var nok en klog beslutning – i hvert fald ramte Christensen underkanten af overliggeren, da stadionuret nærmede sig de 90 minutter, og det lignede en Sparkær-sejr.

Men der var lagt mange minutter til, og som nævnt lykkedes det for Nicolaj Christensen i absolut sidste sekund at sende bolden i nettet tæt under mål – bolden kom fra Flemming Bennedsgaard, og om det var en afslutning eller aflevering fra ham skal være usagt.

Hjemmeholdets spillere og tilskuere skummede, for de forstod ikke, hvor dommer Henrik Junge fandt de mange tillægsminutter fra.

Men på falderebet fik SIF altså hevet et point i land efter en sløj og tempoforladt forestilling. Sunds var oversiddere i denne runde, men reelt set har SIF mistet 1. pladsen, for holdet har med to uafgjorte smidt 4 point indtil videre, mens Sunds kun har sat til, da de tabte til SIF’erne. Derfor er der dømt topbrag i den kommende weekend, når Sunds gæster kampbanen oppe på Bakkevej – der er kampstart klokken 13.30 på lørdag d. 28. september.

Stoholm sejrede stort

Nicolaj Christensen

Fodbold – serie 3 for herrer

Viborg Nørremarken – Stoholm IF 1-5 (1-1)

0-1 v. Mark Dalgaard Svendsen

1-2 v. Jesper Lindegaard

1-3 v. Nicolaj Christensen

1-4 v. Casper Drensborg

1-5 v. Nicolaj Christensen

 

Stoholm IF-Fodbold holder fast i den absolut sjove ende i fodboldens serie 3. Det blev igen understreget lørdag eftermiddag, hvor Jesper Lindegaard og co. gæstede Nordre Skole i Viborg – her tog Viborg Nørremarken i mod. Det var lige ved pausen, men da dommer Ole Clemmensen fløjtede de 90 minutter af, var det med en indiskutabel sejr til fjandboerne på hele 5-1.

Assistenttræner Kim Kirkeby kunne efterfølgende berette.

  • Vi spillede på deres kunstgræsbane, og i starten formåede vi at presse Nørremarken. Desværre faldt kampen i tempo - den blev mere åben – og der kom en længere periode med en del fejl og uden de store chancer. Vi lykkedes dog med at komme i front ved Mark Dalgaard Svendsen kort før pausen, men ikke desto mindre lykkedes det for dem at udligne før pausefløjtet, da vi missede et hjørnespark, hvilket gav dem en hurtig kontra, kom det altså fra Kim Kirkeby.

Efter pausen var det fortsat lige, men en advarsel til værterne gjorde, at gæsterne igen kom i teten. Det udnyttede spillende cheftræner Jesper Lindegaard til at bringe SIF i front med 2-1, da han sparkede bolden i nettet med et fladt skud fra kanten af feltet.

Herefter tog topscorer Nicolaj Christensen over. Han øgede til 3-1, hvorefter han uselvisk serverede bolden tæt under mål, så Casper Drensborg kunne øge til 4-1. I slutfasen var Christensen så selv på pletten igen – 5-1 til Stoholm, og dermed tre gode og rare point at varme sig på i stillingen.

I den kommende weekend skal SIF ud i et vaskeægte lokalbrag, når holdet kører ganske få kilometer for at besøge Sparkær. Det første møde vandt Stoholm i efterårssæsonens første dyst med 2-0, så det bliver spændende at se, hvorledes de 90 minutter arter sig, når der bliver fløjtet op på Sparkær Stadion på lørdag d. 21. september klokken 13.30.

SIF kom tilbage på vindersporet

Fodbold – serie 3 for herrer

Stoholm IF – Karup/Kølvrå 07 4-1 (1-0)

Målscorere for SIF:

1-0 v. Mathias Rørbæk Klausen (15. minut)

2-1 v. Nicolaj Christensen (70. minut)

3-1 v. Nicolaj Christensen (75. minut)

4-1 v. Morten Groth (88. minut)

 

Efter forrige fredags hæsblæsende uafgjorte dyst mod Ravnsbjerg/Løgstrup kom SIF-Fodbold igen på vinderkurs i fodboldens serie 3, da mandskabet fredag aften havde besøg af Karup/Kølvrå 07. Det er ikke længe siden, de to hold mødte hinanden på årets ”Thriller-Tuesday” til Fjends Cup – den kamp vandt SIF med knebne 1-0. Sejren blev større denne gang, men det var dog helt tæt frem til omkring det 70. minut, hvor fjandboerne så fik sat de afgørende scoringer ind.

Værterne kom i front efter cirka et kvarters spil, da Mathias Rørbæk Klausen sendte et projektil afsted, og her var gæsternes målmand chanceløs – bolden susede flot op i målhjørnet. Så gik det faktisk lidt i stå efterfølgende, og det var begrænset, hvad de to hold kom frem til i den resterende del af 1. halvleg.

Der blev åbnet mere op i de sidste 45 minutter på en aften, hvor efterårsvejret havde nået den allerøverste bane et godt stykke op ad Bakkevej, så det betød solid regn og blæst hen over banen. Om det var det, udeholdet udnyttede midtvejs vides ikke, men i hvert fald fik Karup/Kølvrå 07 udlignet, da et hjørnespark endte direkte i nettet bag målmand Rasmus Højbjerg.

De næste fem minutters spil tippede kampen frem og tilbage, men det var SIF, der fik sat trumf på, da topscorer Nicolaj Christensen igen viste sin målnæse. Det betød nemlig, at han fik bragt værterne i front med 3-1, da han inden for kort tid nettede to gange. I den absolutte slutfase kom hårdtarbejdende Morten Groth også på måltavlen, da han tæt under mål scorede til 4-1 – og så kunne den unge dommer Rasmus Rose Sørensen ellers fløjte de 90 minutter af.

Dermed er Jesper Lindegaard og co. fremdeles godt med i toppen af tabellen – på nuværende tidspunkt er det Sunds, der presser mest på, men der kan hurtigt ske ting og sager, hvilket SIF jo selv måtte sande på hårdeste vis i forårssæsonen. Derfor er der ikke tid til at slappe af – allerede i den kommende weekend venter der på ny SIF en svær kamp. Her gælder det på udebane ved Nordre Skole et møde med Viborg Nørremarken – der fløjtes op klokken 14.00 lørdag d. 14. september.

Hæsblæsende remis på Bakkevej

Fodbold – serie 3 for herrer

Stoholm IF – Ravnsbjerg/Løgstrup 4-4 (2-1)

Målscorere for SIF:

1-0 og 2-1 v. Per Jensen

3-3 v. Jesper Lindeberg

4-3 v. Jonathan Jul

 

Stoholm IF-Fodbold har været i det venlige hjørne, og byens klart største forening og sportsgren har valgt at acceptere en stadionlukning i forbindelse med renovering af atletikbanen.

Det betyder, at 11-mandskampene i omkring 6 uger bliver henvist til allerøverste bane et godt stykke op ad Bakkevej, men når det er sagt, så er forholdene fine der, og det gjorde sig også gældende fredag aften, da der sædvanen tro var lagt i kakkelovnen til et intenst møde med Ravnsbjerg/Løgstrup – alt andet ville næsten have været mærkeligt.

Normalt driftssikre og solide Michael Pedersen var sat på til at passe fløjtearbejdet – set over 90 minutter blev sol og vind fordelt lige – men der var slet og ret for mange fejl undervejs fra manden i sort, for der var fart over feltet og aktion nærmest nonstop.

Det betød ikke, at de to mandskaber ikke også lavede fejl, for det gjorde de bestemt – specielt defensivt – og så kan manden med fløjten passende sige, at niveauet skal passe med hinanden, og det er meget fair.

Hjemmeholdet førte ganske ufortjent ved pausen med 2-1 – Per ”Unge” Jensen var i topscorer Nicolaj Christensens fravær rykket helt frem, og det kvitterede han fornemt for ved at sætte begge scoringer ind før pausen. Om hans manglende tilstedeværelse i SIF-defensiven gjorde udslaget skal være usagt, men gennem samtlige 90 minutter var SIF-forsvaret maksimalt udfordret – det samme gjorde sig så i øvrigt gældende for gæsternes defensiv.

Efter pausen kom SIF mere i boldbesiddelse, så derfor var der ikke meget logik i, at RIF/LGIF’erne pludselig vendte dysten på hovedet, så der med et kvarter igen stod 3-2 til udeholdet.

Så tog spillende cheftræner Jesper Lindegaard sagen i egen hånd, og med et kanonskud direkte på frispark sørgede han for 3-3. Da lynhurtige Jonathan Jul slap afsted med godt fem minutter tilbage og gav værterne en 4-3 føring, lignede det en hjemmesejr, men minuttet efter var de to mandskaber igen ajour. I de absolutte slutminutter bølgede det frem og tilbage – SIF var i undertal, men ikke desto mindre virkede gæsterne mest tilfredse med slutfløjtet, og det var måske lidt underligt.

Men der skete ikke mere, og ingen af holdene kunne efterfølgende groft sagt finde en grimasse, der kunne passe – på den ene side lettelse over, at det ikke var levet til et nederlag – på den anden side kunne begge mandskaber med rette sidde med følelsen af, at det kunne være blevet til en sejr.

På den led kan man så godt forsvare uafgjort i en match, hvor der var to gule kort – SIF’s ramte Jonathan Jul, da han i slutfasen jublede lidt for meget over 4-3 målet og sparkede bolden væk.

Næste fredag d. 6. september er der igen hjemmekamp på Bakkevej, når Karup/Kølvrå 07 gæster Stoholm – der fløjtes op klokken 18.00.

Forrige Næste

Velkommen til Stoholm IF´s hjemmeside